lørdag den 10. november 2012

Djøf karrieretour for hovedstaden

D. 25 Oktober blev der afholdt Djøf Karriere Tour i Købehavn. Arrangementet fandt sted ved Nikolaj Kunsthal og virksomheder indenfor områderne Jura, Forvaltning, Økonomi og Business var mødt op.


Dagen startede kl.13, og efter en kort præsentation, blev der afholdt nogle netværksøvelser for at bryde isen blandt de fremmødte studerende. 
Efterfølgende gik første runde af virksomhedspræsentationer igang og de studerende fordelte sig i kirkens rum. 


Som et eksempel på business fremlagde Deloitte mulighederne for den nyuddannede indenfor konsulentbranchen, og fik be- og afkræftet en række myter indenfor for feltet. Bl.a. at en gennemsnitsarbejdsuge ikke er på 70 timer, men vil variere i perioder op til deadline og derfor har fået dette ry. Som konsulent vil resultater selvfølgelig blive belønnet. 


Efter første runde var det tid til at netværke på egen hånd, både imellem de studerende og virksomhedsrepræsentanterne. Hertil blev der budt på lidt forfriskninger.

I anden runde havde de studerende mulighed for at se en ny række virksomheder præsentere. 

Hos økonomi fremlagde Nordea, og den studerende kunne blandt andre høre direktøren hvad han leder efter i en ansøgning.

Efter en kort pause, var det Djøfs netværkskonsulent tur til at oplyse de studerende om fordelene ved at netværke og hvordan man i praksis kan gøre dette. 
Også her, fik de studerende mulighed for at prøve kræft med nogle øvelser.

Dagen blev afsluttet med sandwiches, vin og underholdning, hvor stand-up komikeren Sebastian Dorset fortalte hans bud på gode og dårlige studiekompetencer, og stillede skarpt på de studerendes egne spørgsmål.

60 studerende deltog i arrangementet, og de kunne gå derfra med indsigt i forskellige virksomheder, deres muligheder efter endt studie, og hvordan et netværk og det at netværke kan hjælpe dem i deres søgen på viden og nye kontakter.

Virksomhederne der deltog var Rigsrevisionen, Advodan, PWC, Deloitte og Nordea.




Af Anni Boserup, 
frivillig i Djøf Studerende Hovedtaden



Udtalelser fra deltagere:

Sille, Cand. Soc i virksomhedsledelse:
"Et super spændende arrangement der tør booste DJØFernes karriereveje på en inspirerende og medinddragende facon."

Carina Christiansen
"Jeg synes generelt set at dagen var en positiv og inspirerende oplevelse, der gav en gå-på-mod og gode tips til det svære jobmarked vi står overfor.

Af konkrete plus'er synes jeg, at det var fedt at få mulighed for at høre fra ansatte selv, både hvad de beskæftigede sig med, samt hvad man ledte efter når man rekrutterede.

Da jeg selv er statskundskaber og der kun var et oplæg myntet på forvaltning, var det også rigtig fedt for mig at snige sig op til businessoplægget og høre lidt om hvad de gav af gode råd, da mange af dem jo gør sig gældende for mere end bare finanssektoren.

Derudover synes jeg de forskellige ice-breaker øvelser var gode, både dem i starten af arrangementet og dem under oplægget om networking.

Og så var sandwichne bagefter meget lækre og det dannede ligesom samlingspunkt for at man kunne møde folk fra andre felter, hvilket jeg bestemt synes var et af de største plus'er.

Har kun to "ting til forbedring".

Den ene er, at det var lidt skuffende som statskundskaber at der kun var et oplæg til os, omend det ene var ganske fortræffeligt.

Det andet er, at jeg ikke synes der var nok tid efter oplægget til at man kunne snakke med dem der var kommet ud fra de forskellige firmaer og institutioner, hvilket jo var en synd og skam for det var jo en oplagt mulighed til både at få gode fifs og samtidig networke lidt med nogle der var unge ansatte i et firma eller en institution man selv måske søgte efter at arbejde for."



Ingen kommentarer:

Send en kommentar