mandag den 21. maj 2012

SMV-Børs – Et skridt i den rigtige retning.

Finanskrisen har ramt hårdt i Danmark. Nyeste tal fra Akademikernes Centralorganisation (AC) viser,  at mere end hver fjerde af de nyuddannede djøf’er er ledige. Siden finanskrisen ramte i 2008 har væksten i Danmark været utrolig lav. Og de kommende år ser heller ikke for lyse ud. 
Væksten skal nok komme, men i et lavt tempo. Dette hjælper hverken de allerede ledige nyuddannede djøf’er, eller de som dimitterer i løbet af de næste 6 måneder.  Noget håb er der dog at hente. Bl.a. i initiativer som SMV-Børsen på Københavns Rådhus, hvor mødet mellem 20 små og mellemstore virksomheder og ca. 200 djøf’er med forskellig baggrund fandt sted. Virksomheder som cBrain, natur-energi og naturlig’vis – ærlig mad, der enten ingen eller meget få djøf’er har ansat, troppede op for at få en god dialog med de fremmødte om, hvilke kompetencer de leder efter.

Initiativer som SMV-Børsen er med til sætte skub i en vækstfaktor, som både djøf’erne og samfundet som helhed kan få stor glæde af. Potentialet er stort og skal udnyttes. Hvorvidt der kom job ud af SMV-børsen vides ikke. Men det var med til at give både virksomhederne samt djøf’erne en øjenåbner for, hvad der er af muligheder. Og det alene er et skridt i den rigtige retning mod bedre tider. 


Af Alexander Przeworski Holck (jurastuderende på Københavns Universitet)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar